- Kookjegek.nl - https://www.kookjegek.nl -

Chocolade soufflé

Er zijn van die klassieke gerechten die je ooit eens gemaakt moet hebben. Zo had ik nog nooit een soufflé [1] gemaakt. Daar kwam vandaag verandering in, geïnspireerd door een recept van Cooking for Engineers [2]

Het resultaat van de eerste poging was vrij aardig. De soufflés waren goed gestegen al kon het voor mijn gevoel nog iets meer. De smaak was ook prima. Ik had weer voor de combinatie chocolade, whiskey & sinaasappel gekozen.

Wederom is het toevoegen van lucht aan het gerecht belangrijk voor het resultaat. Toch ook nog maar eens Cook & Chemist [3] raadplegen of er ook niet wat tips voor de soufflé in staan. In ieder geval kwam ik op Cheffen.nl [4] & Etenengenieten.nl [5] alvast wat goede tips tegen.

Ingrediënten (4 personen)

250 gram pure chocolade
60 ml crème fraîche
15 gram boter
6 eieren
75 gram suiker
sinaasappel
1 el whiskey

Bereiding

Verhit de chocolade, boter en crème fraîche au-bain-marie [6] tot het gesmolten is. Splits de eieren en roer de dooiers door het chocolademengsel. Voeg daarna sinaasappel rasp en de whiskey toe.

Sla in een schone kom de eiwitten stijf en meng de suiker er doorheen. Spatel deze eiwitten voorzichtig door het chocolademengsel heen. Verdeel dit mengsel over de soufflébakjes en zet ze ruim 20 minuten in een oven van 200 graden.

Receptbron: Cooking for Engineers [2]