Gezond

Op foodlog.nl was gisteren te lezen dat uit onderzoek van Bauknecht bleek dat Nederlandsers de eigen Nederlandse keuken het gezondst vinden. Met het winterse weer van vandaag moest ik gelijk denken aan de verschillende stevige soepen die onze keuken heeft. Dus vandaar vandaag op het menu, een gezonde bak Hollandse uiensoep.

Uiensoep 

Ingrediënten (6 personen)
50 gram boter
500 gram uien
50 gram bloem
4 eieren
1 runderbouillonblokje
3 theelepels azijn
peper
zout
nootmuskaat
stokbrood
kaas

Kook allereerst eieren in 9 minuten hard. Bak in dezelfde tijd een stokbrood volgens gebruiksaanwijzing in een oven af. Wanneer het stokbrood klaar is moet de oven op grillstand gezet worden. Snij ondertussen de berg uien in ringen en bak deze in de soeppan met de boter tot ze lichtbruin zijn. Voeg daarna de bloem er aan toe en bak dit nog even kort mee. Het bouillionblokje en ruim een liter water kan dan al roerende toegevoegd worden. Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken. De azijn, nootmuskaat, peper en zout kan je als smaakmakers toevoegen. Ik was bijvoorbeeld zelf de azijn vergeten en vond het daarom iets aan de flauwe kant. Bij het serveren kan je een gepeld ei in stukken op de bodem van het soepbord leggen. Schenk hierover de soep. Bedek de soep met een aantal stukken gesneden stokbrood en bedek deze weer met kaas en zet deze voor een minuut onder de grill.

(Receptbron: Allerhande)

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.