Kookjegek.nl
Kookjegek.nl //
Comment Icon
?>
Irish coffee 06 Feb
tagDrank, Espresso, Ierland, Recipe, Rietsuiker, Slagroom, Whiskey

Irish coffee

Na het onlangs nog even kort gehad te hebben over hoe een goede kop koffie te zetten wil ik het vandaag hebben over een van de bekendere koffie varianten, Irish coffee. Als ik wikipedia mag geloven is het een drankje dat nog niet zo lang bestaat, pas sinds 1942. Ik heb hem weleens gedronken maar nog nooit zelf gemaakt, vandaag nam ik de proef op de som.

Irish coffee 

Ingrediënten (1 persoon)
Donkere basterd/rietsuiker
Espressekoffie
Ierse whiskey (bijv. Jameson)
Slagroom

Gebruik een speciaal Irish-coffee of wijnglas en verwarm het voor met heet water. Schep het suiker erin en giet de whiskey erover heen. Meng de versgezette hete koffie er doorheen en zorg met roeren dat het suiker oplost. Voeg daarna de slagroom via de bolle kant van een theelepel toe zodat deze laag er bovenop ligt en niet mengt.

(Receptbron: Allerhande)

Leave a Reply

You can use these XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>