- Kookjegek.nl - https://www.kookjegek.nl -

Ready, steady, cook

Vandaag was ik wat aan het rond zappen toen ik op gegeven moment op de zender BBC 2 terecht kwam. Voor het eerst sinds lange tijd had ik weer eens afgestemd op Ready, steady, cook, het kookprogramma gepresenteerd door Ainsley Harriott. Een serie die al sinds 1994 op de buis te zien is en helemaal in het teken staat van koken.

 

Voor degene die onbekend zijn met show, het concept van de show komt neer op het volgende.

De show bestaat uit twee ronden. In de eerste ronde worden twee kandidaten ieder aan een chefkok gekoppeld. Elke kandidaat heeft een tas met ingredienten meegenomen en het doel van het spel is om in een tijdsbestek van 20 minuten op zo’n creatief mogelijke manier de meegebrachte ingredienten te verwerken in gerechten. Er kan ook een beroep worden gedaan op ingredienten in de keukenkast waarover beide teams beschikken. De winnaar wordt vervolgens bepaald door het publiek dat door middel van het omhooghouden van borden kan stemmen op de rode Tomaatkeuken of de groene Peperkeuken.

De tweede ronde wordt zonder kandidaten gespeeld. De beide chefs worden geconfronteerd met een zgn. “Quickie Bag”, hierin bevinden zich ingredienten die in 10 minuten moeten worden verwerkt in een of meerdere gerechten. Het publiek stemt voor het meest ambitieuze of aantrekkelijke menu en vervolgens krijgt een chef de kans zijn voorstel te realiseren.

(Bron: Wikipedia.org [1])

Een inspirerend programma met bovenal veel humor. Recepten zijn na de uitzending direct op de site [2] na te lezen. Die site is onderdeel van BBC Food dat ook een receptensite [3] bevat.

Ready, Steady, Cook
BBC 2
maandag t/m vrijdag
17:30 – 18:15