Espressomachine

Naast de koffiemolen is de espressomachine ook van belang voor een goed kopje espresso. Om tot een goede espresso te komen moet er namelijk voldaan worden aan een aantal eisen. Er moet water van 95 graden door 7 gram koffie heen gestuwd worden aan een druk van 9 bar. Je kan je wel voorstellen dat dit dus niet zomaar met een gewone koffiemachine gaat.

Espresso machine 

Uiteraard heb je ze in vele soorten, maten en vooral ook prijzen. Zelf ben ik sinds een jaar of zes in het bezit van de DeLonghi Caffe Trevisio. Dit apparaat zet tot op heden nog steeds prima espresso’s. Enige minpunt is dat hij redelijk wat geluid produceert.

Op mijn werk gebruiken we een half-automatische espressomachine. Ik kan niet het zekerheid zeggen maar volgens mij hebben we daar een Leone NE-2. In ieder geval heeft hij ook twee groepen, dus daarmee kunnen heel wat bakken espresso zetten. Erg leuk om ook met zo’n machine te werken.


Posted

in

, , ,

by

Tags:

Comments

4 responses to “Espressomachine”

 1. Chris Avatar
  Chris

  Ik kijk al uit naar de volgende donderdag, als espressojunky!
  Kan je je voorstellen ziek ik was, toen de neuroloog zei dat ik moest stoppen met koffiedrinken? Ik heb niet naar hem geluisterd!

  Overigens heb ik thuis een Vibiemme en op mijn werk een Jura…

 2. Meneer Wateetons Avatar

  Wat een koffie faciliteiten op je werk!Je boft of werk je in de horeca? meneer Wateetons moet het doen met verschrikkelijk automatenkoffie. Gelukkig hebben we na een test wel de minst gore gevonden : http://www.wateetons.com/2007/03/15/de-kleine-grote-automatenkoffie-test/

 3. Dennis Avatar
  Dennis

  Ik werk inderdaad in de horeca.

  Overigens zijn daar ook genoeg vaste gasten die de voorkeur geven aan een kopje koffie uit een DE filterautomaat in plaats van onze Leone NE-2.

 4. DJ Avatar

  Ik heb zelf de Talea Giro van SAECO. Zeer positief, heb in tijden niet zo’n goede espresso gedronken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.