
Groene pesto
Gisteren had ik groene pesto nodig voor bij mijn beenhamsalade. Aangezien ik toch wat verse basilicum in huis had besloot ik om het voor de verandering eens zelf te maken. Het resultaat mag er zijn, erg lekkere verse pesto. Al vond ik de hoeveelheid knoflook beschreven in het recept iets te veel, dus volgende keer doe ik er een teentje minder in.
Â
Ingrediënten
75 gram basilicum
2 el pijnboompitten
50 gram parmezaanse kaas
3 teentjes knoflook
6 el olijfolie
De bereiding is heel simpel. Doe alles behalve de olijfolie in een vijzel of keukenmachine en meng totdat het een dikke groene massa is. Daarna voeg je beetje bij beetje wat olijfolie toe. De olijfolie zorgt er ook voor dat het wat langer houdbaar blijft. Op veel culinaire sites is ook te lezen dat je pesto als ijsblokjes kan invriezen, ook handig als je maar een beetje nodig hebt.
(Receptbron: Tastyweb.nl)
Beter dan zelf gemaakte pesto is er bijna niet. Vind het zelf altijd verbazingwekkend hoe anders pesto uit een potje smaakt. Maak zelf vaak een . Absolute aanrader!
Gr. Tim
Heb het over rucolapesto…ging wat mis.
@ Tim
Je hebt helemaal gelijk, zelfgemaakte pesto is mits je goede ingrediënten hebt veel lekkerder. Jouw post over rucolapesto ziet er dan ook smaakvol uit.
Had overigens ook rucolapesto gemaakt, zie deze blog
Goede toevoeging die zongedroogde tomaten. Zal het eens proberen.
de knoflook in de oven poffen maakt hem zachter maar behoud de smaak
en een heel klein beetje citroen sap is ook lekker erbij