Koffiemolen – deel 2

Eindelijk heb ik een goede koffiemolen. Twee weken geleden had ik het internet al afgestruind, op zoek naar een betaalbaar model koffiemolen. Van de week toch besloten om de Solis Scala aan te schaffen van een verjaardagsgeldpotje wat ik nog had.

Solis scala 

Besteld via koffiewarenhuis.nl en netjes binnen 2 dagen thuis bezorgd gekregen. In het gebruik is deze molen erg makkelijk. Je hebt een timer waarmee je de hoeveelheid malingen kan instellen. Daarnaast is het ook mogelijk om de maalgraad in te stellen, erg belangrijk voor mijn espresso’s. Ook heeft hij zowel een reservoir voor de verse koffiebonen als één voor het opvangen van de gemalen koffie.

Over het resultaat ben ik ook zeer te spreken. In vergelijking tot mijn ouderwetse molen komt bij deze maling de smaak van de bonen veel beter tot uiting. Maar het moet nog beter kunnen, uiteindelijk moet ik de perfecte maalgraad nog vinden.


Posted

in

, , ,

by

Tags:

Comments

2 responses to “Koffiemolen – deel 2”

  1. Chris Avatar
    Chris

    Ja, die heb ik ook! En heel tevreden erover 🙂

  2. Meneer Wateetons Avatar

    Ziet er netjes uit. Het voelt heerlijk luxe om je bonen direct voor het koffiezetten pas te malen. De oorverdovende herrie vind ik ook wel wat hebben. En de geur natuurlijk. Waar voor je geld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.