Maiale tonato

Ik was van plan om vanavond het bekende Italiaanse voorgerecht Vitello tonato te maken. Probleem was dat ik én geen kalfsvlees én geen staafmixer had, twee zaken die wel handig zijn als je dat gerecht wilt maken. Uiteindelijk resulteerde dit in een eigen creatie genaamd Maiale tonato. Ik heb geen idee of het correct Italiaans is maar het is in ieder geval varkenslap met tonijnmayonaise.

Maiale tonato 

Ingrediënten (2 personen)
3 el vloeibare boter
450 gram varkenslappen
2 winterpenen
3 stengels bleekselderij
3 laurierblaadjes
1 takje peterselie
200 ml droge witte wijn
1 blikje tonijn op olie
4 el mayonaise
halve citroen
olijfolie

Snij de winterpeen en selderij in kleine stukken. Doe de vloeibare boter in de grote stevige pan en laat het goed op temperatuur komen. Schroei de varkenslappen in de pan rondom dicht. Haal het vlees eruit en bak in het overgebleven vet de winterpeen, selderij, peterselie en laurierblaadjes 3 minuten aan. Voeg daarna de witte wijn voorzichtig aan de zijkant van de pan toe. Doe de varkenslappen terug in de pan en laat het geheel op een zacht vuur ongeveer een uur staan. Haal het vlees zodra het gaar is uit de pan en snij het in dunne plakken. Verdeel de plakken over twee borden. Meng de mayonaise met de tonijn, citroensap en een beetje olijfolie. Schep deze bovenop de plakken vlees. Voeg tenslotte ook nog wat van de groente uit de pan toe om het af te maken.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.