Meringue

Meestal als ik eierdooiers nodig heb voor een recept gooi ik het eiwit weg. Maar dat is natuurlijk zonde, want je kan er genoeg andere dingen mee maken. De overgebleven eiwitten van de prei-tomaatflan zijn vandaag dan ook goed benut. Ik heb er meringues van gemaakt, naar het recept van Kookschriftje.

Meringues

Ingrediënten
3 eieren
100 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
2 tl maïzena
citroensap

Verwarm de oven voor op 100 graden celcius. Klop de eiwitten los. Voeg daarna de suiker, vanillesuiker, maïzena en citroensap toe en klop verder tot het beslag glanst. Ik heb de meringues in cakevormpjes gedaan. Maar je kan ook het beslag verdelen over bakpapier. Doe ze 1 uur in de oven en zet de oven uit en laat ze er dan nog 1 uur in staan. Dit is erg lekker in combinatie met slagroom en rood fruit. Je kan er ook een Pavlova van maken, dit zal ik binnenkort ook eens een keer maken.

(Receptbron: Kookschriftje)


Posted

in

, , , , , ,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.