Kookjegek.nl
Kookjegek.nl //
Comment Icon
?>
Peperonata 17 Apr
tagBijgerecht, Bleekselderij, Garlic clove, Gele paprika, Gezeefde tomaat, Italië, Recipe, Rode paprika, Ui, Vegetarisch, Vegi dinsdag

Peperonata

Om in de vegetarische hoek te blijven heb ik vandaag ook het Italiaanse gerecht Peperonata gemaakt. Een stoofpotje van paprika, tomaat, ui en bleekselderij. Bijna vanzelfsprekend heb ik ook dit recept in de Allerhande gevonden. Het Lekker leven blad van deze maand staat overigens ook vol met leuke recepten.

Peperonata

Ingrediënten (2 personen)
1 rode paprika
1 gele paprika
400 gram gezeefde tomaten
150 gram uien
1 teentje knoflook
1 stengel bleekselderij

Allereerst moeten de vellen van de paprika’s af. Dit doe je door ze eerst te halveren. Leg ze daarna 15 minuten onder de grill en laat ze afkoelen in een plastic zak. De vellen zouden er dan makkelijk af moeten gaan. Bij mij ging het iets minder makkelijk. Misschien was ik iets te ongeduldig en heb ik de paprika’s niet genoeg laten afkoelen? Fruit daarna de gesneden uien 5 minuten in een grote stevige pan. Voeg daarna de rest van de gesneden ingrediënten toe aan de pan. Stoof dit in ongeveer 20 minuten op zacht vuur gaar. Garneer het met bijvoorbeeld peterselie.

(Receptbron: Allerhande)

Leave a Reply

You can use these XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>