Rucolapesto

Na het goede resultaat van de zelfgemaakte groene pesto van vorige maand wilde ik op herhaling. Op de Allerhande site kwam ik een recept voor een rucolapesto tegen. Wederom was ik erg blij met het resultaat. Ik heb dan ook een gedeelte als ijsblokjes ingevroren.

Rucolapesto

Ingrediënten
20 gram pijnboompitten
40 gram rucola
1 teentje knoflook
2 zongedroogde tomaten
50 gram oude kaas
olijfolie

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Rasp de oude kaas. Doe alles in een keukenmachine en meng het tot een redelijk egaal mengsel. Voeg daarna wat olijfolie toe.

(Receptbron: Allerhande)

Comments

4 responses to “Rucolapesto”

 1. Rucolapesto

  Hiervan loopt het water mij in de mond! Ben gek op pesto en de rucola variant is zeker een bijzondere variant. Een goed beschreven recept.

 2. Babette Avatar
  Babette

  Erg lekker inderdaad. Beste kun je alleen alles met hand snijden in plaats van in een machine waar je het teveel tot pulp draait waardoor de rucola bitter kan worden. Het is even werk en het is iets groffer dan ui de machine maar het komt de smaak enorm ten goede.

 3. frank Avatar

  Erg lekker en inderdaad beter zelf fijn snijden dan met de keukenmachine.Doe hem zelf met een beetje truffelolie is hij iets heftiger van smaak maar ook erg lekker.

 4. RoBoT Avatar
  RoBoT

  voor dit italiaans recept gebruik je beter parmegiano en/of pecorino ipv gewoon oude kaas, zonder de zongedroogde tomaten en met een extra teentje knoflook is het zeker zo goed, en niet vergeten peper en zout naar believen…
  voeg voor het mengen met de pasta een beetje van het kookvocht van de pasta toe zodat je pesto makkelijker mengt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.