Yoghurtsoep

Zoals waarschijnlijk de meeste bezoekers van deze blog ben ook ik in het bezit van een aantal verschillende kookboeken. Één daarvan is Aziatisch koken van uitgeverij Lingen-Koeln. Niet alleen staat het boek vol met lekkere recepten maar ook met veel leuke achtergrondinformatie over de Aziatische cultuur. Na een tijdje er doorheen gebladerd te hebben viel mijn oog op een recept uit India voor koude yoghurtsoep. Een ideaal gerecht tijdens deze warme dagen.

Yoghurtsoep

Ingrediënten (2 personen)
250 ml kippenbouillon
250 ml yoghurt
125 ml slagroom
snufje komijnpoeder
2 takjes munt
citroensap

Kook de kippenbouillon kort en laat hem dan af koelen. Meng ondertussen de yoghurt en slagroom in een kom. Voeg de afgekoelde kippenbouillon in gedeeltes toe aan het yoghurtmengsel. De komijn, munt en citroen kan daarna naar eigen smaak toegevoegd worden. Zet dit ongeveer 30 minuten in de koelkast.

(Receptbron: Aziatisch koken)


by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.