Aardappelgratin

Er waren nog wat krieltjes over maar ik had geen zin om ze te bakken. Dan maar een simpele aardappel-champignongratin er van gemaakt. Normaal een heerlijk bijgerecht maar voor 1 persoon kan het ook als een goed hoofdgerecht doorgaan. Naar het recept van Jos van Geffen.

Aardappelgratin

Ingrediënten (2 personen)
300 gram minikrieltjes
200 gram champignons
1 sjalot
75 gram zeeuws spek
1 ei
100 ml slagroom
bieslook
boter

Verwarm allereerst de oven voor op 175 graden. Kook de krieltjes alvast gaar. Roerbak ondertussen de gesnipperde sjalot en gesneden champignons kort in een pan. Vet een ovenschaal in met wat boter. Verdeel de krieltjes, gesneden spek en het champignonmengsel over de schaal. Roer een ei met slagroom los en meng er wat bieslook doorheen. Giet dit mengsel in de ovenschaal. Zet het ongeveer 30 minuten in de oven. Mocht het te snel donker worden bedek het dan met alumiumfolie.

(Receptbron: Jos van Geffen)


Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.