Spinaziepesto

Geïnspireerd door de Turkse spinazie die ik een tweetal maanden geleden heb gemaakt probeerde ik vandaag een pesto van spinazie te creëren. Het was even gokken en proeven maar vond het experimentje vrij aardig gelukt. Net als alle andere zelfgemaakte pesto’s weer ingevroren voor een onbekend doel.

Spinazie pesto

Ingrediënten
40 gram spinazie
20 gram pijnboompitten
halve rode ui
1 teentje knoflook
30 gram parmezaanse kaas
citroensap
olijfolie

Zoals met elke pesto is het een kwestie van de ingrediënten goed snijden en mengen. Makkelijkste is met een keukenmachine maar voor de echte arbeid kan het ook met een vijzel. Voeg wederom aan het einde weer wat olijfolie toe.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.