Kookjegek.nl
Kookjegek.nl //
Comment Icon
?>
Bloemkoolsoep 13 Jun
tagBloemkool, Kippenbouillon, Potato, Recipe, Soep, Voorgerecht

Bloemkoolsoep

Het idee om pappadums te maken is vandaag even tijdelijk in de ijskast gezet. Het lijkt een onmogelijke taak voor mijn budgetkeukenmachine om de rode linzen tot meel te verwerken. Dat was even balen maar er moest toch wat gegeten worden. Omdat ik nog wat bloemkool van gisteren over had heb ik er een soep van gemaakt. Geinspireerd door Bram’s kookkunsten op Kidskitchen.

Bloemkoolsoep

Ingredienten (2 personen)
halve bloemkool
1 aardappel
2 kippenbouillonblokjes
100 ml creme fraiche

Breng 750 ml water aan de kook met de 2 kippenbouillonblokjes erin. Snij de roosjes van de bloemkool en schil de aardappel en snij deze in blokjes. Kook de bloemkool en de aardappel zo’n 15 minuten in de bouillon. Pureer het met een staafmixer. Voeg wat creme fraiche toe en breng het nog even aan de kook. Het resultaat is een heerlijke smakende bloemkoolsoep.

(Receptbron: Kidskitchen)

3 Responses to “Bloemkoolsoep”
  1. Met een oude koffiemolen kun je prima meel maken, ook van bv kikkererwten.

  2. lekker

  3. was heerlijk,
    kook het nu regelmatig.
    bedankt
    anja

Leave a Reply

You can use these XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>