Bloemkoolsoep

Het idee om pappadums te maken is vandaag even tijdelijk in de ijskast gezet. Het lijkt een onmogelijke taak voor mijn budgetkeukenmachine om de rode linzen tot meel te verwerken. Dat was even balen maar er moest toch wat gegeten worden. Omdat ik nog wat bloemkool van gisteren over had heb ik er een soep van gemaakt. Geinspireerd door Bram’s kookkunsten op Kidskitchen.

Bloemkoolsoep

Ingredienten (2 personen)
halve bloemkool
1 aardappel
2 kippenbouillonblokjes
100 ml creme fraiche

Breng 750 ml water aan de kook met de 2 kippenbouillonblokjes erin. Snij de roosjes van de bloemkool en schil de aardappel en snij deze in blokjes. Kook de bloemkool en de aardappel zo’n 15 minuten in de bouillon. Pureer het met een staafmixer. Voeg wat creme fraiche toe en breng het nog even aan de kook. Het resultaat is een heerlijke smakende bloemkoolsoep.

(Receptbron: Kidskitchen)


Posted

in

, , , , ,

by

Tags:

Comments

3 responses to “Bloemkoolsoep”

 1. marleen Avatar
  marleen

  Met een oude koffiemolen kun je prima meel maken, ook van bv kikkererwten.

 2. Jan Schutte Avatar
  Jan Schutte

  lekker

 3. anja de hoog Avatar
  anja de hoog

  was heerlijk,
  kook het nu regelmatig.
  bedankt
  anja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.