Komkommerraita

Bij een curry schijnt een pappadum en een raita goed te smaken. Van beide had ik in ieder geval nog nooit gehoord. Pappadum is een soort pannenkoek van linzen. Morgen ga ik daar mee aan de slag. Raita is een soort salade van yoghurt. Bovendien is dit erg simpel om te bereiden dus heb ik het vandaag gemaakt. Een komkommerraita naar recept van Mkahawana wa baniani.

Komkommerraita

Ingrediënten (2 personen)
200 gram Griekse yoghurt
halve komkommer
kwart tl mosterdzaad
halve tl chilipoeder
1 tl korianderpoeder

Snij de komkommer in kleine stukjes en meng alles door elkaar in een kom. Een erg frisse salade die toch nog een beetje pit heeft.

(Receptbron: Mkahawana wa baniani)

Comments

2 responses to “Komkommerraita”

  1. Bianca Avatar

    Hoi Dennis,

    Pappadums zijn inderdaad erg lekker. Je kunt ze ook ongebakken kopen en zelf in de olie afbakken (net als kroepoek zeg maar).

    Leuk dat je even op mijn website kwam kijken!

    Groet, Bianca

  2. Dennis Avatar

    Ik heb ze inderdaad in de supermarkt zien liggen. Maar ga vandaag een poging wagen om ze ‘from scratch’ te maken. Heb al een pak rode linzen in huis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.