Kookjegek.nl
Kookjegek.nl //
Comment Icon
?>
Latte art 28 Jun
tagBarista, Blog, Cappuccino, Drank, Espresso, Espresso donderdag

Latte art

Sinds een kleine week ben ik de trotse bezitter van een rvs stoomkan. Melk opschuimen voor een cappuccino gaat een stuk makkelijker. Daarnaast kan ik met deze stoomkan ook beginnen met latte art, het schenken van figuren in je cappuccino.

Latte art poging #1

Mijn eerste poging van een appel figuur is hierboven te zien. Niet helemaal goed gelukt maar ik denk dat ik de techniek wel onder de knie ga krijgen. Minder blij werd ik van de espresso. Er ontbrak een goede crèmelaag. Hopelijk wordt dat probleem door een beetje onderhoud verholpen. Als dat weer verholpen is ga ik ook een aantal andere figuren uit proberen. Bijvoorbeeld een hartje of een rosetta. Al bewijzen ze in Montreal dat het nog wat ingewikkelder kan, bekijk maar eens onderstaande filmpjes.

Leave a Reply

You can use these XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>