TGRWT #3 Aardbeien koriander dessert

Mijn eerste poging voor TGRWT #3 is een dessert van aardbeien en koriander. Geïnspireerd door het recept van Keukenhelden en een Allerhande recept dat ik al eens eerder had uitgeprobeerd.

Aardbeien koriander dessert

Ingrediënten (2 personen)
250 gram aardbeien
50 gram suiker
balsamico azijn
4 tl gedroogde korianderblad
100 ml crème fraîche
1 zakje vanillesuiker
4 oud hollandse speculaasjes

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en maak ze schoon. Doe ze in een schaal en strooi de suiker er overheen. Besprenkel ze met de balsamico azijn en laat ze een paar uur in de koelkast marineren. Schep tussentijds af en toe de aardbeien om. Klop in een andere schaal de crème fraîche los met de vanillesuiker. Verkruimel de speculaas erboven. Verdeel de gemarineerde aardbeien over twee gekoelde coupes, hou er wel een paar over om te garneren. Verdeel vervolgens de het speculaasmengsel over de twee coupes. Garneer met aardbeien en koriander.

De smaak was erg zoet maar het dessert had tegelijkertijd ook veel pit. De koriander geeft het een aparte maar erg lekkere nasmaak. Vooral door de azijn mismaakt de koriander zeker niet. Wat mij betreft dus een geslaagde poging. Maar ik heb nog 750 gram van mijn kilo aardbeien over, dus er komen nog meer pogingen.

(Receptbronnen: Keukenhelden & Allerhande)

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.