Kookjegek.nl
Kookjegek.nl //
Comment Icon
?>
Watermeloenijs 25 Jun
tagEgg, Lemon, Nagerecht, Recipe, Sorbetijs, Sugar, Watermeloen

Watermeloenijs

De rest van de watermeloen is vandaag in ijs verwerkt. Helaas ben ik niet in het bezit van een ijsmachine. Maar met een vork, de vriezer en een pan kwam ik ook tot een aardig resultaat. Naar recept van Coquinaria.nl.

Watermeloenijs

Ingrediënten
500 gram watermeloen
125 gram suiker
1 citroen
1 ei

Doe het vruchtvlees van de watermeloen samen met de suiker en citroen in een keukenmachine of blender. Dit mengsel kan in een pan in de vriezer gezet worden. Ieder half uur eruit halen en met een vork losmaken. Zodra het wat vaster wordt kan er geklopt eiwit bij. Zet de pan weer terug in de vriezer en herhaal na een half uur het ritueel met de vork nog een keer.

(Receptbron: Coquinaria.nl)

Leave a Reply

You can use these XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>