Aioli

Van de week kwam ik al zappend terecht op het programma Jamie Oliver goes Italian. Daarin kwam ook de Aioli voorbij, een traditionele knoflooksaus. Erg simpel te bereiden maar ik had hem nog nooit gemaakt. Daar moest verandering in komen, naar recept van Wikipedia.

Aioli

Als je het recept op internet zoekt zal je in ieder geval twee versies vinden. Met en zonder eierdooier. Dus eigenlijk is er sprake van een saus en een mayonaise (zonder mosterd). Ik ben deze keer voor de variant met eierdooier gegaan.

Ingrediënten
4 teentjes knoflook
1 ei
2,5 dl olijfolie
zout
citroensap

Pers de knoflook en doe het in een kom met een eierdooier. Voeg al roerend met een garde de olijfolie en een wat druppels citroensap beetje bij beetje toe.

(Receptbron: Wikipedia)


Posted

in

, , , , , , ,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.