Lemon posset

Het Culinesse à gogo forum van fok is een bron van inspiratie voor koken. Zo kwam ik gisteren via dit forum op een makkelijk nagerecht topic terecht. Hierin werd gewezen op een Lemon posset recept gewezen van Janneke Vreugdenhil.

Ik heb zowel een posset met citroen als limoen gemaakt. De smaak van beide was prima. Overigens kwam ik op M’s blog een post tegen over possetten. Hij kwam nog met een aantal interessante suggesties voor andere variaties. Zo lijkt de [basilicum] suikerroom + [basilicum] tomatensap combinatie me wel wat!

Lemon posset

Ingrediënten (2 personen)
200 ml slagroom
50 gram suiker
1 citroen

Breng de slagroom met de suiker aan de kook en laat het 2 minuten rustig doorkoken. Neem de pan van het vuur en laat het even afkoelen. Voeg het sap van een limoen of citroen toe en verdeel het mengsel over wat glaasjes. Zet de glaasjes daarna tenminste 5 uur in de koelkast en laat het opstijven.

(Receptbron: Janneke Vreugdenhil)


Posted

in

, , , , ,

by

Tags:

Comments

2 responses to “Lemon posset”

 1. Ilona Avatar
  Ilona

  Ha, dat zal mijn post op Fok zijn geweest! 😀
  Ik kwam hier toevallig terecht omdat ik er vandaag weer eens eentje ga maken en ik op zoek was naar variaties.

 2. Dennis Avatar

  Nog bedankt voor die post, zoals je hierboven kon lezen smaakte hij toendertijd prima 😀

  Ga vandaag eens voor de fun een variant proberen, zal mijn bevindingen uiteraard hier posten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.