Wine library tv

Via Drinkblog.nl ben ik van de week op Wine library tv gestuit. Een leuke videolog over wijn gepresenteerd door Gary Vaynerchuk. Zeker een aanrader om eens te kijken!

Deze man uit New Jersey beoordeeld een paar keer week verschillende wijnen. Als je voor het eerst zo’n video bekijkt zal je even moeten wennen aan de snelheid van het programma. Maar de beste man heeft enthousiasme, kennis en humor. De uitzendingen zullen dus niet snel vervelen. Zijn beschrijvingen van de wijnen zijn erg uitgebreid met veel beeldspraak en bijbehorende lichaamstaal. Daarnaast is hij een man met een missie, zoals uit het einde van onderstaande episode blijkt. Er moet meer wijn geproefd worden!

Als het aan hem ligt dus elke dag een nieuwe wijn. Dat gaat mij iets te ver, maar het idee van meer wijnen proeven vind ik wel wat hebben. Ik hou het voorlopig dus op één nieuwe wijn per 2 weken.

Mooi Uitsig chenin blanc 2006

Wijninfo

Naam || Mooi Uitsig
Druif || Chenin Blanc, Colombard
Producent || …
Herkomst || West-Kaap, Zuid-Afrika
Vintage || 2006

Oordeel

Mijn eerste wijn die ik ga beoordelen is een droge witte wijn uit Zuid-Afrika, Mooi Uitsig Chenin Colombard uit 2006. Ik heb eerst mijn zintuigen hun werk laten doen. De kleur van deze witte droge wijn is vrij helder. Bij een eerste geur kwam een zoete maar ook zurige geur naar boven. Maar ik vond het moeilijk om deze geuren te identificeren, ook na het proeven. De site van Super gaf uitsluitsel. De wijn bevat wit fruit zoals peer en appel. Een frisse wijn die ook nog wat pit bevat, ik vind hem aardig goed.

Wijnbronnen: Super

Comments

2 responses to “Wine library tv”

 1. Arjen Avatar
  Arjen

  zeker leuk, ik ben een grote fan! voor een Amerikaan heeft ie het goed begrepen, zeker wat betreft de Aussie wijnen!

  met vriendelijke groet,

  Arjen Blom
  Singapore

 2. Dennis Avatar

  Hij heeft ook een aardige voorraad waaruit hij kan proeven! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.