GatoNegro

Het was weer eens tijd voor het proeven van een nieuwe wijn. Nummer 3 op weg naar de minstens 26 verschillende wijnen die ik dit jaar wil proeven. Een uitdaging die ik sinds het zien van Wine library TV ben gestart. Deze keer een Chileense rode wijn genaamd GatoNegro, gemaakt van de merlot druif.

Vooraf had ik wat verwachtingen aangezien deze wijn in de Wijnalmanak 2007 staat voor beste wijnen onder de 8 euro. Maar zoals altijd zette ik deze verwachtingen opzij en liet mijn zintuigen het werk doen.

GatoNegro Merlot 2006

Wijninfo

Naam || GatoNegro
Druif || Merlot
Producent || San Pedro
Herkomst || Central Valley, Chili
Vintage || 2006

Oordeel

De wijn heeft een dieprode kleur. Hij ruikt erg kruidig. Bij de eerste slok proef ik ook duidelijk die kruiden. Na nog wat meer slokken proef ik peper en iets wat op paprika lijkt. De nasmaak is erg fruitig, al vind ik hem niet zo blijven hangen. Iets wat voor de een iets positiefs kan zijn en voor de ander, zoals mijn vader, teleurstellend. Ik vind de wijn lekker weg drinken. Al met al dus een goede wijn maar niet een topper.

Wijnbronnen: Drinks slijtersvakblad.nl & San Pedro.cl


Tags:

Comments

2 responses to “GatoNegro”

  1. Aldo Avatar

    Ontbreekt hier niet een vinoo widget voor je proefnotities?

  2. Dennis Avatar

    Ik ga inderdaad eens even kijken of ik die widget van jullie kan implementeren. Alleen in jullie huidige widget tonen jullie toch alleen de recente activiteiten? Ik zou dan graag een vinoo widget willen hebben van de recensies die ik op Vinoo plaats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.