Viña Vermeta Reserva

Zoals beloofd zou ik wat frequenter wijnen gaan proeven. Traditiegetrouw wilde ik dat op alcohol maandag gaan doen, maar gisteren ben ik het helaas vergeten. Vandaar bij hoge uitzondering eens op een dinsdag.

Viña Vermeta Reserva Monastrell 2000

Naam || Viña Vermeta Reserva
Druif || Monastrell
Producent || Salvador Poveda
Herkomst || Alicante, Spanje
Vintage || 2000
Prijs || 3,39 euro

Het eerste wat me opviel aan de wijn bij het inschenken was de dieprode donkere kleur. De geur van de wijn is houtig en erg krachtig. Ik ruik ook nog wat andere elementen maar die kan ik niet plaatsen. De smaak is ook overweldigend. Ik proef zeker wat kruiden en ook wat bessen. De wijn heeft ook een goede bite, de smaakt is niet direct uit je mond.

Uiteraard heb ik ook weer wat verschillende bronnen er op nageslagen om te kijken wat zij over deze wijn vertellen. Het houtige dat Super de Boer beschrijft haalde ik er zeker uit. Ook de kruiden en bessen die The Wine Info Site beschrijft kwamen duidelijk naar voren. Ik ben overigens wel verbaasd over de vanille die volgens dezelfde site er ook in zit. Die smaak heb ik er totaal niet uit kunnen halen.

Ik ben blij dat ik deze wijn geprobeerd heb. Ik hou van krachtige wijnen en deze gaat zeker nog een keer aangeschaft worden.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.