Caesar salad

Bij de Caesar salad denk ik gelijk aan San Francisco. In deze stad heb ik namelijk voor de eerste en laatste keer deze klassieke salade gegeten. Zoals jullie begrijpen zonder veel succes. Ruim 7 jaar later probeer ik hem eens zelf te maken, volgens het klassieke recept van Caesar Cardini op Wikibook .

Het was in mijn tienertijd toen ik nog liters cola en kilo’s chips verorberde. Ik belandde in een TGIF ergens op een van de pieren in San Francisco. Wonder boven wonder had ik even genoeg van de fast food en besloot een Caesar salad te bestellen. De ansjovis vond ik afschuwelijk en zodoende bleef deze hele salade staan.

Inmiddels vind ik zelfs ansjovis lekker en vond ik het dus tijd voor een tweede poging. Overigens las ik op de site van Onno Kleyn dat ansjovis helemaal niet nodig is omdat de Worcestershiresaus ook die smaak bevat.

Het resultaat was heel anders in vergelijking tot mijn herinnering. Ik vond de salade erg smaakvol en hij gaat zeker nog een keer gemaakt worden.

Caesar salad

Ingrediënten (2 personen)

5-6 blaadjes Romeinse sla
1 ei
1 citroen
2 teentjes knoflook
olijfolie
2 el Worcestershiresaus
1 witte boterham
1 tl zwarte peperkorrels
2 el Parmezaanse kaas

Bereiding

Eerst maken we de knoflookcroutons. Verwarm een oven op 225 graden. Snij de boterham in repen. Doe wat olijfolie in de pan en pers hierboven de knoflook. Fruit de knoflook en bak daarna de broodrepen hier kort in. Doe de repen in de oven tot ze goudbruin zijn. Kook ondertussen een ei in 1 minuut.

Daarna is het een kwestie van de salade te mengen met alle ingrediënten, verhoudingen naar eigen smaak. Je kan natuurlijk ook de Cardini methode volgen.

olijfolie – 2x omscheppen;
zout, peper, olijfolie – 1x omscheppen;
citroensap, Worcestershiresaus, ei – 2x omscheppen;
Parmezaanse kaas – 1x omscheppen;
knoflookcroutons – 2x omscheppen;

Receptbron: Wikibook

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.