- Kookjegek.nl - https://www.kookjegek.nl -

Pangasiusfilet

Vanavond met veel plezier gekeken naar de uitzending van de Keuringsdienst van Waarde [1]. Een programma van de RVU [2] dat deze avond weer aan een nieuw seizoen is begonnen. Deze keer ging de uitzending over de Pangasiusfilet [3]. Laat ik nou net van de week ook zo’n filet gegeten te hebben, geïnspireerd door een recept van het boek Aziatisch koken [4].

De uitzending ging over de versheid van deze vis, de pangasiusfilet. Hij moet van zo ver weg komen dat hij haast niet vers zou kunnen zijn. Toch wordt hij op veel plekken zo verkocht. Na het bekijken van de uitzending [5] kan ik ook alleen maar concluderen dat mijn Vietnamese pangasiusfilet waarschijnlijk ook niet zo vers was als ze op de verpakking beweerde.

Ik heb er in ieder geval niets van gemerkt, hij smaakte prima zoals ik hem op gegeten heb.

Ingrediënten (2 personen)

2 Pangasiusfilets
2 sjalotten
1 teen knoflook
bosuitjes
gember
1 rode chilipeper
1 groene chilipeper
olijfolie
citroen

Bereiding

Snipper de sjalot, pers de knoflook en snij de bosui in ringen. Fruit dit even kort aan in een pan met olijfolie. Verwijder ondertussen de zaadjes van de chilipepers en snij deze in reepjes. Rasp de citroen en snij hem daarna in tweeën. Haal de pan met sjalot, knoflook & bosui van het vuur en meng hier de chilipepers, citroenrasp en wat citroensap doorheen.

Doe de filets daarna in een ovenschaal. Overigens schijn je de filets van te voren nog met koud water af te moeten spoelen en daarna droog te deppen. Maar de reden hiervoor is me een beetje onduidelijk [6]. Iemand? Bedek ze met het bosuimengsel en leg nog wat schijfjes citroen er bovenop. Zet de schaal ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Receptbron: Aziatisch koken [4]