Witlof geitenkaas

In het najaar stond vroeger bij mij thuis steevast de bittere groente witlof op tafel. Met een ham-kaas saus was het vaak goed te eten maar eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik er nooit zo dol op was. Maar dat is veranderd, een tijd geleden heb ik een erg lekkere combinatie met honing en geitenkaas ontdekt. Deze week verscheen deze weer eens op tafel, geïnspireerd door een recept van de Super.

Voor dit gerecht heb ik een zachte geitenkaas gebruikt in plaats van een feta. Deze is wat milder van smaak waardoor de bitterheid van de witlof iets beter tot zijn recht kwam. Ook heb ik de zongedroogde tomaten weggelaten en pijnboompitten toegevoegd om het toch nog een bite te geven. Met de zoetheid van de honing is dit echt een topper.

Witlof geitenkaas

Ingrediënten (2 personen)

2 struikjes witlof
100 gram geitenkaas
2 tl honing
2 el pijnboompitten
tijm
olijfolie

Bereiding

Verwijder de blaadjes van de struikjes witlof. Gooi de bittere kern ervan weg. Bak de blaadjes in olijfolie in ongeveer 4 minuten wat bruin. Rooster daarna in dezelfde pan even kort wat pijnboompitten. Verdeel de blaadjes over een twee borden. Verkruimel de geitenkaas over de bladeren. Maak het tenslotte af met wat pijnboompitten, honing en tijm.

Receptbron: Super


by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.