Focaccia con Olive e Pomodoro

Om een onduidelijke reden maak ik eigenlijk nooit zelf brood. Daar moest vandaag maar eens verandering in komen. Ik had toevallig nog wat gist, gedroogde tomaten en olijven in huis liggen en heb daarmee een focaccia gemaakt, naar recept van Anna Maria Volpi.

Het bereiden ging allemaal prima. Maar bij het proeven kwam ik er achter dat ik één ingrediënt was vergeten toe te voegen, zout. Het brooddeeg was hierdoor iets aan de flauwe kant. Maar de toegevoegde olijven en tomaten maakte de smaak ruimschoots goed.

Focaccia

Ingrediënten

450 gram bloem
300 dl lauw water
7 gram gedroogde gist
1 el zout
2,5 el rozemarijn
2,5 el basilicum
100 gram groene olijven
100 gram zongedroogde tomaten
6 el olijfolie

Bereiding

Meng het bloem, water, zout, gist en 3 el olijfolie in een kom. Kneed het deeg goed en zet het dan bedekt onder folie weg op een warme plek. Laat het ongeveer een uur rijzen. Snij de ingrediënten waarmee je het brood wil vullen klein. In mijn geval waren dit dus kruiden, olijven en tomaten. Maar er zijn ook legio andere mogelijkheden, kijk bijvoorbeeld maar op Forno Bravo.com. Kneed deze ingrediënten door het deeg heen. Mocht het deeg wat vochtig worden voeg dan uiteraard wat bloem toe. Vet een bakblik in met wat olijfolie. Rol het deeg uit over het gehele bakblik en bedek het wederom met folie om weg te zetten en een uur te laten rijzen. Verwarm de oven voor op 230 graden celcius. Smeer de bovenkant van de focaccia in met wat olijfolie. Bak de focaccia onderin de oven af in een minuut of 25.

Receptbron: Anna Maria Volpi

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.