Kweken

Afgelopen jaar veel plezier gehad aan de warme vensterbank thuis. Onder andere zonnebloemen, pompoenen, verschillende kruiden en heel wat tomaten werden daar succesvol opgekweekt. Dit jaar wilde ik voor een uitgebreider assortiment gaan. Maar het had maar weinig gescheeld of ik was het alweer vergeten.

Mosterdzaad

Meestal zo aan het eind van het voorjaar begon het te kriebelen om zelf te gaan verbouwen. Maar vaak was ik dan te laat om serieus aan de slag te gaan, veel zaden die ik wilde kweken moesten namelijk bij voorkeur rond januari al gezaaid worden. Vandaar dat ik erg blij was toen ik deze post van Voorgekookt.nl tegen kwam over de Bolivian Rainbow peper. Overigens kwam ik op Mangerie?! ook nog een post tegen over kiemen.

Een goede aanleiding om over dit onderwerp te bloggen en zelf te gaan oriënteren en bestellen bij Vreeken (of een andere zaak). Voorlopig staan de Bolivian Rainbow peper, Citroengras en Wilde Rucola op mijn bestellijst.

Heeft iemand nog wat leuke suggesties? Groenten of kruiden, het maakt niet zoveel uit. Zolang het maar de moeite waard is voor iemand zonder kas, maar met een warme vensterbank en een tuin.


by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.