Rucola-parmahamsalade

Na de kerstdagen was er nog steeds weinig animo was om lang in de keuken te staan. Daarom werd er ook nu gekozen voor een simpel gerecht. Overgebleven ingrediënten zoals ricotta, parmaham en rucola vormde een lekkere salade, naar recept van Smulweb.nl

Ricotta in combinatie met citroensap en verse kruiden zoals peterselie & basilicum doen het altijd goed. De uitgesproken smaken van rucola en parmaham daarbij maken deze salade helemaal af. Overigens ga ik de volgende keer wat hummus aan dit gerecht toevoegen. Deze combinatie bleek bij een amuse tijdens kerst ook een succes.

Rucolasalade

Ingrediënten (2 personen)

75 gram rucola
75 gram ricotta
50 gram parmaham
halve citroen
1 el peterselie
1 el basilicum
2 el olijfolie

Bereiding

Klop een dressing van de ricotta, olijfolie en citroensap. Voeg hieraan de gesneden peterselie en basilicum toe. Maak deze dressing naar eigen smaak zo dik of dun als je wilt. Ik heb redelijk wat kruiden en wat minder olijfolie er aan toegevoegd. Mix de helft van deze dressing door de rucola heen. Verdeel de rucola en parmaham over twee borden. Je zou deze ham ook nog even kunnen bakken op middelhoog vuur, om de salade wat meer knapperigheid te geven. Verdeel de overige dressing over of rond de salade.

Receptbron: Smulweb.nl


by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.