- Kookjegek.nl - https://www.kookjegek.nl -

Chokladbollar

Naast de bekende Wikipedia pagina’s bestaat er ook zoiets als Wikibooks, educatieve boeken gemaakt door de community. Uiteraard ontbreekt in die collectie ook niet het kookboek [1]. Op de voorpagina van dat boek kwam ik Zweedse chocolade ballen tegen, oftewel Chokladbollar naar recept van Wiki Cookbook [2].

Het makkelijkste aan dit recept is dat je alleen de ingrediënten hoeft te mengen, meer eigenlijk niet. De haver geven deze chocoladeballen een wat hartige smaak. Maar in combinatie met de andere ingrediënten is het toch nog erg zoet. Bij het origineel is het de bedoeling dat je geraspte kokos gebruikt. Ik heb Grand Cru Coco [3] met geraspte kokosnoot & gepofte maïskorrels van Jacques [4] gebruikt.

Ingrediënten (12 ballen)

125 gram havervlokken
50 gram suiker
3 el cacao
0,5 el vanillesuiker
75 gram boter
3 el espressokoffie
40 gram witte chocolade

Bereiding

Mix de havervlokken, suikers, cacao en boter in een kom tot een egaal mengsel. Voeg daarna de espresso toe en meng het tot het een deeg is. Rol van dit deeg de chocolade ballen en haal ze tenslotte door wat geraspte geraspte kokos of in mijn geval dus chocolade. Koel ze minstens een uur in de koelkast.

Receptbron: Wiki Cookbook [2]