Rode uiencompote

Van de week op mijn werk een lekkere rode uiencompote mogen proeven. Dat moet natuurlijk ook zelf gemaakt kunnen worden. Binnen een handomdraai had ook ik rode uiencompote op tafel, gemaakt naar recept van Born2Cook.

De smaak was prima, de compote is een goede toevoeging aan een lekker stuk vlees. Maar er is ook zeker ruimte voor aanpassingen. Zo zal ik volgende keer extra ingrediënten gebruiken. Naar mijn idee zat er ook iets teveel wijn in en misschien kunnen er ook wat extra kruiden aan toegevoegd worden. Daarnaast zal ik beetje bij beetje het vocht gaan toevoegen om de Maillard-reactie weer te bevorderen.

Rode uiencompote

Ingrediënten (4 personen)

500 gram rode uien
1 el suiker
1 laurierblad
1 dl rode port
2 dl rode wijn
olijfolie

Bereiding

Fruit de gesneden ui aan in pan met wat olijfolie. Voeg daarna de laurier en suiker toe. Laat de suiker karameliseren. Blus daarna af met de rode port en wijn. Laat het geheel ruim 20 minuten zachtjes opstaan. Serveer het met bijvoorbeeld wat wild en groenten. In mijn geval heb ik er entrecote, beetgare sperziebonen en aardappels uit de oven bij geserveerd.

Receptbron: Born2Cook


by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.