- Kookjegek.nl - https://www.kookjegek.nl -

Camembertslagroom

Zoals beloofd zou ik verder gaan experimenteren met het toevoegen van lucht aan eten, om de smaak te bevorderen. Na de chocoslagroom [1] van vorige keer verscheen nu een camembertslagroom op tafel, uiteraard geïnspireerd door Cook & Chemist [2].

Het experiment was niet helemaal geslaagd. Bij de verhouding die ik aangehouden heb werd het mengsel niet lobbig genoeg om echt slagroom te kunnen noemen. Maar het kan ook zijn dat het aan de temperatuur van het mengsel heeft gelegen. Binnenkort zal ik nog zeker een tweede keer aan de slag gaan om het gewenste resultaat te krijgen.

Ondanks de kleine mislukking was het mengsel zeker nog bruikbaar. In plaats van een slagroom had ik een saus vol met luchtbelletjes. De saus voegde daardoor genoeg smaak aan het gerecht dat ik serveerde toe.

Ingrediënten (1 persoon)

50 gram camembert
60 ml vermout

Bereiding

Verwarm de vermout met de camembert in een steelpan en laat de temperatuur niet boven de 40 graden uitkomen. Haal het mengsel van het vuur wanneer de kaas gesmolten is. Overigens heb ik gemerkt dat de witte rand van de camembert niet goed smelt, dus die zou je van tevoren kunnen verwijderen. Plaats de steelpan in een bak met ijswater en klop het camembertmengsel lobbig. Je zou het nu al kunnen serveren. Zet het eventueel nog even in de koelkast om het iets te laten opstijven.

Receptbron: Cook & Chemist [3]