Cuvée Véronique

Ik begin zowaar de smaak van het wijn proeven te pakken te krijgen. Deze week voor de verandering een zoete wijn, waar ik normaal niet zo dol op ben, uitgeprobeerd. Het ging het om de witte Cuvée Véronique Moelleux uit Frankrijk.

Dat deze wijn op tafel kwam was toeval, gewoon blind gekocht. Net zoals de Franse Marquis de Seillan is de Cuvée Véronique een combinatie van een aantal druifsoorten. In dit geval waren dit Muscadelle, Sauvignon Blanc en Sémillon. Het is een moelleux wijn, iets wat staat voor bepaald suikergehalte in de wijn. Toch weer wat geleerd vandaag.

Cuvée Véronique moelleux 2006

Wijninfo

Naam || Cuvée Véronique
Druif || Muscadelle, Sauvignon Blanc, Sémillon
Producent || Chantecaille
Herkomst || Côtes de Bergerac, Frankrijk
Vintage || 2006

Oordeel

Dat dit een fruitige zoete wijn is wordt al gelijk duidelijk. Na het inschenken van deze heldere witte wijn komen de zoeten geuren me tijdens de sniffy sniff tegemoet. De abrikoos is iets wat ik wel herken. Bij het proeven moet ik denken aan trefwoorden als romigheid en stroperigheid van honing. De wijn heeft een zoete afdronk waardoor dit een lichte wijn is. Drinkt daardoor weg als een lekker zoet fris drankje, ideaal dus voor op het terras. Ondanks dat ik geen fan ben van zoete wijn ben ik toch verrast door deze wijn. Zou hem ook absoluut een keer gaan verwerken in een gerecht.

Wijnbron: TWIS.info

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.