Lichtbox

In het afgelopen jaar ben ik er achter gekomen dat het fotograferen van eten een kunst op zich kan zijn. Neem bijvoorbeeld maar eens kort een kijkje op Tastespotting.com en het water loopt je al in de mond. Maar om die foto’s zelf te maken is niet zo eenvoudig als het lijkt.

Lichtbox

Een goede camera is niet onbelangrijk maar ook goed licht kan een hoop schelen. Helaas laat mijn budget een nieuwe camera niet toe. Daarom was ik erg blij toen ik afgelopen week via Ideas in Food op een How To: DIY $10 Macro Photo Studio van Strobist terecht kwam. Deze post laat zien dat je met wat karton en papier heel ver kan komen om je eigen lichtbox te maken.

Uiteraard kon ik het niet laten om zelf een box te bouwen. Na een tijdje knutselen had ik een aardige lichtbox van karton en vloeipapier. In combinatie met een leeslamp heb ik de eerste foto’s kunnen maken. En ik moet zeggen, het resultaat is zeker niet slecht. De lichtbox lijkt me vooral handig tijdens de donkere winterdagen als er sowieso weinig licht is.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.