Marquis de Seillan

De Marquis de Seillan lag al een tijd te wachten op consumptie. Vandaag was het zover, deze wijn zou het slachtoffer zijn van het proeven op maandag. In de Wine library TV-stijl welteverstaan. Grote glazen, goede kaas, sniffy sniffs, whirls, tasty tastes, niks ontbrak.

Het voornemen van vorig jaar om elke 2 weken een wijn te proeven is niet helemaal van de grond gekomen. Een nieuw jaar is begonnen, dus een nieuwe kans voor dit voornemen. Deze keer is het de beurt aan de Franse droge witte wijn genaamd Marquis de Seillan, gemaakt van druiven uit het gebied Côtes de Saint-Mont. Volgens TWIS.info bevat het de druiven Arrufiac, Clairette, Courbu, Gros Manseng & Petit Manseng.

Marquis de Seillan 2006

Wijninfo

Naam || Marquis de Seillan
Druif || Arrufiac, Clairette, Courbu, Gros Manseng & Petit Manseng
Producent || Vignoble de Gascogne
Herkomst || Côtes de Saint-Mont, Frankrijk
Vintage || 2006

Oordeel

De wijn heeft een verrassend heldere witte kleur. Bij de eerste keer ruiken komt vooral de citrus naar voren. Er zit ook een lichte fruitige geur doorheen die ik niet kan plaatsen. Later blijkt uit de diverse bronnen dat deze wijn ook perzik en abrikoos bevat. De eerste slok levert een verrassing op. De wijn is niet alleen zurig maar bevat ook nog wat kruidige elementen. Dit komt ook tot uiting in de nasmaak aan de zijkant van de tong. Al is die smaak maar van korte duur. Eigenlijk dus een redelijke frisse fruitige wijn die toch nog wat pit bevat. Mijns inziens dus ideaal voor de zonnige dagen. Ik heb deze wijn dus op het verkeerde moment geopend!

Wijnbronnen: Super.nl, TWIS.info & Vinoo.eu

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.