Roggebrood rode biet

Van de week weer eens rode bieten gekocht, van die voorgekookte dingen. Ze zijn iets minder smaakvol in vergelijking tot verse maar een stuk makkelijker om gerechten mee te bereiden. Deze keer verwerkt als lunchhapje, geïnspireerd door Life&Cooking.nl.

Al zoekende kwam ik er achter dat roggebrood & rode biet een redelijk normale combinatie is. Vaak wordt het geserveerd samen met haring en ui. In plaats van de zoute haring heb ik roomkaas gebruikt. Deze smaak past ook prima bij de roggebrood en rode biet.

Roggebrood rode biet

Ingrediënten (2 personen)

2 plakken roggebrood
roomkaas
1 voorgekookte rode biet

Bereiding

Verdeel de plakken roggebrood in 8 stukken. Snij de biet in dunne plakken. Smeer de roggebrood in met roomkaas en leg de rode biet hier bovenop. Garneer eventueel ook nog met wat verse kruiden zoals bijvoorbeeld bieslook.

Receptbron: Life&Cooking.nl


Posted

in

, , , ,

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.