Santa Julia

Voor de tweede week op rij een nieuwe wijn uit mijn voorraad aangebroken. Deze keer ging het om de rode wijn Santa Julia gemaakt van de Bonarda druif uit het Mendoza gebied in Argentinië.

De reden dat ik deze wijn heb uitgekozen was vanwege de druif Bonarda. Via een aantal bronnen kwam ik er al achter dat een druif met een verhaal is. Oorspronkelijk uit Italië maar nu dus veel verkomend in Zuid-Amerika, waaronder dus Argentinië. Maar is dat wel de Bonarda of toch de Charbono, vraagt Basic Juice zich af. Hoe het precies zit weet ik nog steeds niet, maar daar ga ik later meer over uitzoeken. Eerst de druif eens zelf proeven, de Argentijnse variant welteverstaan.

Santa Julia Bonarda 2006

Wijninfo

Naam || Santa Julia
Druif || Bonarda
Producent || Familia Zuccardi
Herkomst || Mendoza, Argentinië
Vintage || 2006

Oordeel

Bij het inschenken valt gelijk de dieprode kleur van deze wijn op. Een eerste keer ruiken levert ingrediënten als kersen & en een vleugje chocolade op. Vanwege de kleur verwacht ik bij het proeven een krachtige wijn. Hij is ook kruidig, maar tegelijkertijd vrij soepel. De tannines zijn wel aanwezig en blijven hangen maar niet zo overduidelijk als bij andere rode wijnen. Een uitgebalanceerde wijn die voor een ieder wel iets in zich kan hebben. Een goede eerste kennismaking met de Bonarda druif en ik verheug me al op de volgende ontmoeting.

Wijnbronnen: Super.nl, TWIS.info & Vinoo.eu


Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.