
Stoofpeertje vanilleijs
Gisteren zag ik mooie Conference peren in de supermarkt die ik niet kon laten liggen. Heb ze gestooft in wat rode port en balsamicoazijn en verwerkt in een dessert met vanilleroomijs en een siroop.
Alleen het vanilleroomijs was niet van eigen makelij, volgende keer toch ook eens proberen. Al hoeft het natuurlijk niet want zo was het dessert ook al erg smaakvol!
Ingrediënten (2 personen)
2 conference peren
150 ml rode port
50 ml balsamico azijn
vanilleroomijs
Bereiding
Schil de peren en snij ze in grove stukken. Breng deze stukken peer met de rode port en balsamicoazijn in een pan aan de kook en laat zachtjes 15 minuten stoven. Deze stoofpeertjes kunnen makkelijk een dag van tevoren gemaakt worden want koud smaken ze ook erg lekker. Gooi dan niet het stoofvocht weg, want die kan je gebruiken voor een lekkere siroop.
Doe een beetje van het stoofvocht in een pan en laat het voor de helft inkoken tot het een siroopachtige textuur heeft. Serveer de stukjes peer met wat bolletjes vanilleroomijs en besprenkel met de siroop.
een van mijn favoriete desserts. ik maak dit meestal met gieser wildeman en creme de cassis, maar ik heb ook die hele dikke, bijna stroop- achtige balsamico wel eens gebruikt! en met ijs…mmmmm!
paola
@ Paola
Crème de cassis is ook een goed idee, dat ga ik zeker ook nog proberen!