Terras Altas 2005

Het is maandag, dus weer tijd voor wijn proeven. Deze keer stond er een Portugese wijn uit de voor mij onbekende streek Dão voor mijn neus. Het betrof een rode wijn genaamd Terras Altas uit 2005.

Wederom een wijn die een aantal interessante druivensoorten bevat. Zo is bijvoorbeeld de Touriga Nacional een veel gebruikte druif in port, die ook aroma’s van violetbloemen & rozen bevat. Maar ook Jaen & Alfrocheiro zijn druiven die ik nog niet eerder was tegen gekomen.

Terras Atlas 2005

Wijninfo

Naam || Terras Altas
Druif || Alfrocheiro, Jaen, Touriga Nacional
Producent || José Maria da Fonseca
Herkomst || Dão, Portugal
Vintage || 2005

Oordeel

Bij deze wijn ruik je in eerste instantie vooral bramen en hout. Of zoals Gary Vaynerchuk zou zeggen, je komt the Oakmonster tegen. Bij het proeven heb ik in eerste instantie het gevoel dat het een hele krachtige wijn is. Vooral aan de zijkanten van mijn mond merk je dat. Maar die tannines verdwijnen al snel en de afdronk is dan ook redelijk mild, het fruit komt hierdoor wel weer wat beter tot zijn recht. Best een aardige wijn als je van fruitig houdt. Mij lijkt het ook een prima wijn om te gebruiken voor een dessert.

Wijnbronnen: Jmf.pt & TWIS.info

Update: gigantische typfout in zowel titel als tekst aangepast, met dank aan Boudewijn.

Comments

4 responses to “Terras Altas 2005”

 1. Vicky Hampton Avatar

  Alco Monday, what an excellent idea! (indeed, any day of the week, though Monday’s are kind of depressing enough to merit special wine 🙂

  Are you in fact the only man in the food blogging world of the Netherlands?! (ok, there may be only a small pool of us in the first place but I have noticed a disproportionate number of us are female…)

  Thanks for adding me to your links – I would be only too happy to reciprocate 🙂

  Eet smaakelijk… Vicky

 2. Dennis Avatar

  I must confess. Most of the time I do taste the wine and Sunday. But I write about it on Monday 😉

  I’m definitely not the only man in the Dutch food blogging world. De keuken tegenover het rommelhok, Eetschrijven and Wateetons are just a few examples of other Dutch foodblogs run by males.

  Thanks a lot for linking back to my blog.

 3. Boudewijn Muller Avatar
  Boudewijn Muller

  Terras ATLAS?? Als je wijn beoordeelt, behandel de producent en zijn product dan in ieder geval met respect en lees de naam goed!

 4. Dennis Avatar

  Deze typfout is me serieus nooit eerder opgevallen. In ieder geval bedankt voor je reactie, heb het uiteraard gelijk aangepast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.