Bietensoep

Afgelopen maandag wilde ik zo voor dé wedstrijd een snelle maar toch gezonde maaltijd. Er waren nog wat bieten over van een groentenverf experiment. Dus uiteindelijk verwerkt in een soep, altijd makkelijk, geïnspireerd door een recept van Allerhande.

Het originele recept van Allerhande heb ik eerst geprobeerd. De soep had een goede smaak ondanks het ontbreken van de gorgonzola. Maar uiteraard wilde ik er een eigen draai aan geven. Bij poging twee heb ik ook appel, wortel & balsamico azijn gebruikt. Hierdoor smaakte de soep zowel iets zuurder als zoeter en was hij ook wat steviger. Uitgebakken spekjes lijken me ook wel wat, maar dat probeer ik volgende keer.

Romige bietensoep

Ingrediënten (2 personen)

250 gram gekookte rode bieten
1 rode ui
1 wortel
halve jonagold appel
2 aardappels
600 ml kippenbouillon
balsamico azijn
dille
yoghurt

Bereiding

Schil de aardappels en snij deze samen met de wortel in stukken. Fruit de ui in wat olie aan. Blus af met wat balsamico azijn. Voeg de bieten, wortel, appel en aardappelen samen met de bouillon toe. Ruim een kwartier zachtjes laten koken en daarna pureren met een staafmixer of in een keukenmachine. Garneren met wat yoghurt en dille.

Receptbron: Allerhande


Tags:

Comments

5 responses to “Bietensoep”

 1. Barbara Avatar

  Ziet er goed uit!
  Maar met gorgonzola lijkt me ook erg lekker! Maarja, ik ben dan ook dol op blauwe kaasjes….

 2. Joyce Avatar
  Joyce

  He Dennis,ik heb dit recept met appel,wortel en de azijn geprobeerd,en smaakte super!Thanx.

 3. Daniëlle Avatar
  Daniëlle

  Heerlijk soepje Dennis!
  Ik heb de soep gemaakt maar dan zonder de aceto balsamico en afgemaakt met Mascarpone… met spekjes!

  Aanrader, heel lekker !

 4. Jelle Avatar
  Jelle

  Onlangs maakte ik dit recept en ik moet toegeven dat het een blijvertje is. Leuk om te zien dat iedereen aan het experimenteren is gegaan met andere ingrediënten.
  Een aanrader is ook de balsamico te vervangen door vijgenazijn…maakt het extra speciaal.

 5. francine Avatar

  Ik ga dit dadelijk uit proberen tot later

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.