Kookjegek.nl
Kookjegek.nl //
Comment Icon
Bloemkoolcurry 12 Jun
tagBloemkool, Chilipoeder, Coconut milk, Garlic clove, Ginger, Hoofdgerecht, India, Komijn, Koriander, Kurkuma, Olive oil, Potato, Recipe, Ui, Vegetarisch, Vegi dinsdag

Bloemkoolcurry

Voor de vegetarische gerechten van vandaag blijf ik net zoals vorige week in Oosterse sferen. Via Keukenhelden.nl kwam ik op een recept van McDonalds Kitchen terecht. Het is een recept voor een curry met bloemkool.

Bloemkoolcurry

Ingrediënten (2 personen)
1 bloemkool
2 aardappels
1 ui
2 teentjes knoflook
1 tl gemberpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl komijnzaad
halve tl chilipoeder
1 tl kurkuma
1 blik kokosmelk
olijfolie

Was de bloemkool en snij de roosjes er vanaf. Bak deze in pan met olijfolie voor ongeveer 5 minuten. Schil ondertussen de aardappelen, ui en knoflook. Hak de aardappelen en ui in blokjes. Voeg de aardappel toe aan de bloemkool en bak het geheel nog zo’n 10 minuten. Doe de ui samen met de knoflook en gember in een andere pan met olijfolie en bak dit ook 10 minuten op laag vuur. Voeg de rest van de kruiden aan het uimengsel toe en bak het nog even kort mee. Voeg de het uimengsel en de kokosmelk aan het bloemkoolmengsel toe en laat het geheel zachtjes doorkoken voor zo’n 10 minuten. Dit moet uiteindelijk een lekkere curry opleveren.

(Receptbronnen: Keukenhelden.nl & McDonalds Kitchen)

One Response to “Bloemkoolcurry”
  1. Waardeloos recept wat de naam curry niet mag dragen.
    Kruiden kunnen gemakkelijk verdubbeld worden. Zout helpt ook voor de smaakjes en cardamom kan er ook rustig bij.
    Opzich niet vies, wel zonde van de spullen, ik had er ook een echte curry van kunnen maken.

Leave a Reply

You can use these XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>