Kookjegek.nl
Kookjegek.nl //
Comment Icon
Fruitige salade 30 Jan
tagAardbei, Balsamico azijn, Gemengde sla, Gerookte spekreepje, Geroosterde pit, Hoofdgerecht, Orange, Recipe, Salade

Fruitige salade

Vandaag was ik in een fruitige bui. Ik had zin in vitaminen en besloot om veel fruit te kopen en daarmee te gaan koken. Voor het hoofdgerecht had ik bedacht om iets met aardbeien te gaan doen. Als ik aan een hoofdgerecht met fruit erin denk kom ik toch al snel uit op een maaltijdsalade, in dit specifieke geval, een fruitsalade. Super.nl had hier een mooi recept voor, een gemarineerde aardbeiensalade. Heel simpel, snel klaar maar ook erg lekker!

Aardbeiensalade

Ingrediënten (2 personen)
125 gram aardbeien
1 el balsamico azijn
30 gram geroosterde pitten (mix of bijvoorbeeld zonnebloempitten)
3 el olijfolie
75 gram gerookte spekjes
100 ml sinaasappelsap
75 gram gemengde sla

Snij de aardbeien in vieren en marineer ze voor een half uur in een eetlepel balsamicoazijn. Bak de gerookte spekjes krokant, heel ze uit de pan en blus het overgebleven vocht af met het sinaasappelsap. Was de sla en verdeel het over twee borden en strooi daar bovenop de aardbeien, spekjes, geroosterde pitten en de sinaasappeldressing.

(Receptbron: Super)

Leave a Reply

You can use these XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>