Chocolademousse

Geen speciale voor- of hoofdgerechten vandaag omdat ik nog genoeg eten over had van gisteren. Maar wel weer een lekker dessert, deze keer chocolademousse. Ik heb het bij de simpele mousse gehouden maar je kan het natuurlijk ook serveren met fruit of andere zaken, leef je uit.

Chocolademousse 

Ingrediënten (2 personen)
100 gram pure chocolade
75 ml melk 
125 ml slagroom 
25 gram suiker

De chocolade met de melk zachtjes verwarmen in een pan tot de chocolade gesmolten is. Daarna het chocolademengsel laten afkoelen in een kom die je in de koelkast kan zetten. In een aparte kom de slagroom met de suiker stijfkloppen. Zodra dit goed is door het chocolademengsel heen spatelen. Daarna dit mengsel 1 uur in de koelkast laten opstijven. Heel simpel en door de meeste mensen ook heel lekker gevonden. 

(Receptbron: Allerhande)


Posted

in

, , , ,

by

Tags:

Comments

5 responses to “Chocolademousse”

 1. kwek Avatar

  hmmmm… die is lekker!

  (sorry dat ik nog ff niet meelog, maar dat komt omdat ik op dieet ben… )

 2. Dennis Avatar
  Dennis

  Chocolade, slagroom en suiker zijn inderdaad niet zo goed voor de lijn. Maar er zijn vast wel andere gezondere recepten te verzinnen, toch? 😉

 3. Erwin Avatar
  Erwin

  Perfecte mousse! Heerlijk, simpel en met van alles te combineren! Wel belangrijk om de slag room goed stijf te kloppen en bij mij is de mousse dan nog steeds het best als ik hem een nachtje in de koelkast zet alvorens te gaan smullen..
  Is de mousse bij jullie wel goed na 1uur in de koelkast opstijven? Ik gebruik goede chocola (78%), laat het langzaam en niet te lang smelten en toch duurt het lang voordat de mousse de juiste stevigheid krijgt.
  succes en bon appetit!

 4. […] added some ginger & orange zest to the mousse of the original recipe. Inspired by my previous blogpost and of course Allerhande which that recipe was based […]

 5. Marcel Avatar
  Marcel

  Erwin, laat de gesmolten chocolade goed koud worden, dan kan je er vlugger van genieten. Maar zelfs dan is een uur wel wat aan de korte kant hoor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.