Clafouti(s)

Clafouti(s), een Frans dessert waarvan ik nog nooit had gehoord, totdat ik een recept tegen kwam op Notitie van Lien. Omdat ik nog wat ananas van de bonensalade overhad besloot ik om dit te maken. Ik heb in plaats van cranberries bramen gebruikt omdat die wat makkelijker te vinden waren in de supermarkt. Het was heerlijk, bedankt voor het leuke recept Lien.

Clafoutis 

Ingrediënten (2 personen)
150 gram ananas (bijv. vers of blik)
150 gram bramen (bijv. een potje op siroop)
2 eetlepels rietsuiker
2 eieren
35 gram suiker
45 gram bloem
boter
half vanillestokje
snufje zout

Vet allereerst een ovenschaal in met wat boter en verwarm de oven voor op 190 graden. Vul de ovenschaal met het fruit dat je erin wil verwerken. In mijn geval ananas en bramen. Bestrooi dit fruit met rietsuiker. Maak daarna het beslag dat over het fruit gegoten wordt. Dit beslag maak je van de eieren, suiker, zout, bloem en vanille. Zet dit daarna voor ongeveer 40 minuten in de oven. Het is goed wanneer de clafoutis in het midden bruin en niet meer nat is.

(Receptbron: Notitie van Lien)


Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.