Coq au vin

Nadat ik gisteren aandacht had voor de Hollandse keuken is vandaag de Franse aan de beurt. Bij de Franse keuken denk je al snel aan haan in wijnsaus, coq au vin. Normaal wordt het met haan en rode wijn bereidt. Het recept wat ik heb gevonden is met kipfilet en witte wijn en is wat simpeler.

Coq au vin 

Ingrediënten (2 personen)
250 gram kipfilet (in blokjes)
200 gram champignons
150 gram uien
verse peterselie
1 pakje hollandaisesaus
beetje witte wijn
olijfolie

Fruit de gesneden ui aan in een pan met olijfolie. Voeg daarna de gesneden kipfilet toe en bak het gedurende vijf minuten. Snij ondertussen de champignons in plakjes en voeg die toe en bak ze 3 minuten mee. Maak ondertussen de saus met de wijn en de peterselie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Je kan de saus en de kip mengen maar ik heb het los geserveerd. Een erg lekker recept, aanrader!

(Receptbron: Allerhande)


Tags:

Comments

One response to “Coq au vin”

  1. Gerard Avatar
    Gerard

    Coq is haan, met kip is het ook lekker, maar met haan is het veel beter…… het heet niet voor nets o!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.