Knapperige rucolasalade

Vandaag had ik geen zin om boodschappen te doen en was dus aangewezen op wat ik in huis had. Een eerste blik in de koelkast leverde rucola en spekreepjes op. Dit leidde tot het volgende recept voor een knapperige rucolasalade.

Knapperige rucolasalade 

Ingrediënten (2 personen)
2 bruine boterhammen
40 gram rucola
100 gram (gezeefde) tomaten
100 gram spekreepjes
2 el mosterd
2 el mayonaise
2 el slagroom
2 el azijn

Maak allereerst de croutons van de bruine boterhammen. Snij de boterhammen in kleine blokjes en besprenkel ze met olie. Bak ze in een droge koekenpan of doe ze 5 minuten in een oven op 225 graden. Bak de spekreepjes uit in een andere koekenpan. Zodra ze klaar zijn laat ze dan uitlekken op een keukenrolpapier. Snij de tomaten in kleine reepjes, ik heb gezeefde tomaten gebruikt omdat die lekker sappig zijn. Maak ondertussen de dressing van mosterd, mayonaise, slagroom en azijn. Verdeel de tomaat, spekjes en croutons over twee borden op een bed van rucola. Besprenkel daarna met de dressing.


by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.