Spinazie-gnocchi

Mijn kerstpakket bestond dit jaar uit een pastamachine en bijbehorende spullen. Een van die dingen was een pasta-gerechten boekje van Anne Wilson. Hierin kwam ik een interessant gnocchi gerecht tegen. Maar in plaats van de traditionele manier met aardappelen was het dit keer met spinazie en ricotta. Het probleem was dat ik zo 1-2-3 geen ricotta kon vinden en ik heb toen geitenkaas als alternatief gebruikt.

Spinazie-gnocchi 

Ingrediënten (2 personen)

375 gram verse spinazie fijngehakt
200 gram geitenkaas
1 ei
45 gram gesmolten boter
half kopje parmezaanse kaas
peper
gemalen nootmuskaat
bloem

Bereiding

Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden. Meng de spinazie, geitenkaas, de helft van de parmezaanse kaas in een kom. Voeg naar smaak peper en nootmuskaat toe. Maak met je handen balletjes van ongeveer 5 cm en wentel ze door de bloem. Leg ze daarna op bakpapier. Breng een grote pan water bijna aan de kook en kook ze zachtjes tot ze aan het oppervlak drijven. Haal ze dan uit de pan en laat ze uitlekken. Bij mij is het hier fout gegaan want het water was al te warm, de balletjes vielen dan ook uit elkaar. Leg de gnocchi dan in een ingevette ovenschaal en bestrooi ze met de rest van de parmezaanse kaas en besprenkel ze met gesmolten boter. Zet ze daarna voor ongeveer 15 minuten in de oven.

Receptbron: Anne Wilson

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.