Tomatensalade

Vandaag had ik geen zin om lang in de keuken te staan. Ik ben dus snel de supermarkt ingedoken, heb de aanbiedingen in het karretje gegooid en ben weer naar huis gegaan. Eenmaal thuis gekomen vond ik trostomaten terug in mijn boodschappentas dus uiteraard heb ik daar iets mee gemaakt. Na enig zoekwerk viel mijn oog viel op een recept van een Marokkaanse tomatensalade. Bereidingstijd was nog geen 10 minuten, dus ideaal om snel op tafel te zetten.

Marokkaanse tomatensalade 

Ingrediënten (2 personen)
250 gram trostomaten 
halve groene paprika 
1 bosuitje
2 takjes dille
2 takjes peterselie 
2 el rode wijnazijn
2 tl gemalen komijn
peper en zout

De bereiding is heel simpel. Alle groenten goed wassen, in kleine stukjes snijden en in een kom doen. Daarna de kruiden fijnknippen en ook in de kom doen. De azijn, komijn, peper en zout erover en klaar is de salade. Makkelijker kan niet en de smaak is er niet minder om. Vooral de combinatie van komijn en wijnazijn beviel me wel.

(Receptbron: Allerhande)

Comments

One response to “Tomatensalade”

  1. kwek Avatar

    hmm.. die lijkt me lekker. de combi met de paprika lijkt me super.. die ga ik zeker maken… als ik klaar ben met mijn dieet… (ja, dan ga ik wat fanatieker meeloggen 😉 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.