Kookjegek.nl
Kookjegek.nl //
Comment Icon
Zuurkooltaart 20 Feb
tagcrème fraîche, Egg, Gerookte spekreepje, Hoofdgerecht, Oude kaas, Recipe, Roomboter bladerdeeg, Zuurkool

Zuurkooltaart

Ondanks dat er weinig van de winter te merken is toch maar een recept met een ingrediënt die bij dat type weer past, zuurkool. Ik had zin om weer eens iets in de oven te maken dus heb er een zuurkooltaart van gemaakt.

Zuurkooltaart 

Ingrediënten (2 personen)
5 plakken roomboterbladerdeeg
250 gram zuurkool
4 eieren
125 ml crème fraîche
80 gram gemalen oude kaas
100 gram gerookte spekjes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat ondertussen de deegplakjes ontdooien en laat de zuurkool in een zeef uitlekken. Snij de zuurkool ook wat kleiner. Maak ondertussen een mengsel van de eieren, crème fraîche, oude kaas en peper in een aparte kom. Vet een ovenschaal in en bekleed het met de deegplakjes. Bak de bodem 5 minuten voor in de oven. Bak in die tussentijd in een koekenpan even kort de spekjes aan. Vul daarna de schaal met zuurkool en de spekjes. Bedek deze vulling tenslotte met het eiermengsel en zet de schotel ongeveer 25 minuten in de oven tot hij goudbruin van kleur is.

(Receptbron: Allerhande)

Leave a Reply

You can use these XHTML tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>